روایت عراقچی از طرح پیشنهادی ایران به اروپا | راهی برای حرکت به جلو وجود دارد اعمال فشار آمریکا برای جلوگیری از تصویب قطعنامه ایران، روسیه و چین قطعنامه شورای امنیت درباره غزه بازهم توسط آمریکا وتو شد | الجزایر: مردم غزه ما را ببخشید(۲۷ شهریور ۱۴۰۴) اعتراف ارتش اسرائیل به هلاکت ۴ نظامی خود در غزه سردار رادان: دشمن صهیونیستی در جنگ ۱۲ روزه دچار اشتباه استراتژیک شده بود حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی + فیلم و عکس (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) رئیس جمهور: شهریار، شاعر زندگی بود ایروانی: ایران به حمایت از مردم سوریه ادامه خواهد داد | هرگونه تلاش برای تحمیل تجزیه سوریه، غیرقابل قبول است شورای امنیت سازمان ملل فردا جمعه درباره قطعنامه علیه ایران رای‌گیری می‌کند (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) حمله انتحاری داعش در پاکستان ۴ کشته برجای گذاشت (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) القسام: غزه به گورستان نظامیان اسرائیلی تبدیل خواهد شد ماکرون: فعال‌سازی مکانیسم ماشه علیه ایران قطعی است ترامپ: با تصمیم لندن برای شناسایی کشور مستقل فلسطین مخالفم | از پوتین ناامید شدم حملۀ پهپادی اوکراین به به تاسیسات نفتی گازپروم در «باشقیرستان» روسیه + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) ماجرای دیده‌شدن شی نورانی در آسمان تهران، سمنان، مشهد و استان‌های خراسان چه بود؟ + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) حمله پهپادی یمن به اراضی اشغالی + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) حمله اسرائیل به جنوب لبنان + فیلم و عکس (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) مشاهده شی نورانی در آسمان تهران، سمنان، مشهد و استان های خراسان + فیلم و عکس (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) عملیات استشهادی در مرز فلسطین اشغالی با اردن + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) عبدالملک الحوثی: کشورهای اسلامی از حمله اسرائیل به قطر درس بگیرند | نسل‌کشی در غزه با بمب‌های آمریکا، انگلیس و آلمان صورت می‌گیرد اجساد نظامیان کشته شده میان روسیه و اوکراین مبادله شدند+ فیلم گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عربستان سعودی پرونده هسته‌ای ایران، محور رایزنی تلفنی عبدالعاطی و ویتکاف تقوی‌نژاد: بازطراحی ساختار سازمانی از مهم‌ترین اهداف کوچک‌سازی دولت است آینده نظام بازنشستگی در گرو تجمیع ساختارها و اصلاح بنگاه‌داری زیان‌ده جلسه فوق العاده هیئت دولت تشکیل شد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) سراج: سیاسی کاری شورای حقوق بشر کار اشتباهی است
سرخط خبرها

هم سویی همه نهاد‌ها شرط موفقیت دانش بنیان‌ها

  • کد خبر: ۱۱۲۶۳۴
  • ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۰
هم سویی همه نهاد‌ها شرط موفقیت دانش بنیان‌ها
دکتر حسین اختراعی - رئیس انجمن تحقیق و توسعه خراسان رضوی

سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، در نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب هم سوشدن نهاد‌های حاکمیتی را برای توسعه شرکت‌های خلاق در راستای تحقق شعار سال خواستار شد. رهبر معظم انقلاب نیز در جواب این نامه نوشتند: «به مسئولان ذی ربط در این باره تأکید شود.» باتوجه به اینکه امسال به نام «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین» نام گذاری شده است، انتظار می‌رود که تأکید رهبر معظم انقلاب بتواند سبب گره گشایی از مشکلات واحد‌های دانش بنیان در کشور شود.

اما اگر بخواهیم چرایی ارسال نامه معاون علمی رئیس جمهور را بررسی کنیم، باید اشاره کرد که بعد از اعلام نام گذاری سال، تعداد تقاضا‌ها برای دانش بنیان شدن از سوی شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی افزایش یافته و همین مسئله سبب شده است فرایند رسیدگی به این درخواست‌ها طولانی‌تر شود. به عنوان نمونه، هنوز درخواست شرکتی که بیشتر مراحل را تا پیش از سال جدید طی کرده بود، اکنون با وجود گذشت سه ماه از سال نهایی نشده است. ازاین رو باید برای حل این مسئله فکری بشود.

علاوه بر این، اکنون شرکت‌ها برای دانش بنیان شدن گرفتار فرایند شدید اداری می‌شوند، به طوری که به دلیل هزینه‌های زیاد، شرکت‌های کوچک از خیر دانش بنیان شدن می‌گذرند و از طرف دیگر برخی شرکت‌های بزرگ با صرف هزینه زیاد سعی می‌کنند دانش بنیان شوند. این مسئله سبب می‌شود در عمل اهداف تعیین شده برای حمایت از دانش بنیان‌ها محقق نشود. ازاین رو، اصلاح فرایند دانش بنیان شدن باید در دستورکار قرار بگیرد.

از طرفی دیگر، باید توجه کرد که نباید حمایت از دانش بنیان شدن را به کمی گرایی تقلیل دهیم و سعی کنیم فقط تعداد شرکت‌های دانش بنیان افزوده شود. تمرکز بر افزایش کمی شرکت‌های دانش بنیان سبب می‌شود بعد از مدتی تعداد زیادی شرکت دانش بنیان شود و فشار مالیاتی بر شرکت‌های باقی مانده بیشتر شود.

خروجی این مسئله به نفع اقتصاد کشور نیست. ازاین رو، باید سازوکاز مناسبی برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان واقعی اندیشه شود تا جلو سوءاستفاده از مزایای دانش بنیان‌ها گرفته شود.

در نهایت اینکه باید تأکید کرد که حمایت از شرکت‌ها و واحد‌های دانش بنیان نیازمند مانع زدایی از آن هاست. هر چقدر بتوانیم مانع زدایی از فعالیت این شرکت‌ها را شتاب بدهیم، امکان تحقق نام گذاری سال بیشتر می‌شود. دراین میان، یکی از شرط‌های اساسی برای تحقق مانع زدایی از دانش بنیان‌ها هم سوشدن همه نهاد‌های حاکمیتی برای تحقق شعار سال است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->